Wat is er te doen?


In de omgeving van Brognon kun je op actieve en passieve wijze ontspannen. De wielrenner kan hier zijn lol op met pittige intervaltrainingen. Vlakke wegen zijn hier namelijk nauwelijks. Je hebt hier twee keuzes: klimmen of afdalen. De mountainbiker kan al binnen 2 kilometer het bos induiken voor een uitdagend parcours. Ook de jogger an hier schaven aan zijn conditie. Wil je het wat rustiger aandoen? Dat kan ook. Wandelwegen te over.

Hieronder vindt u een overzicht van diverse activiteiten in de omgeving van onze boerderij.

Tennis
Bij wijze van spreken om de hoek ligt in het hart van het dorpje La Neuville-aux-Joƻtes een goed onderhouden hardcourt tennisbaan die voor iedereen toegankelijk is.

Watersport
Zwemliefhebbers kunnen een duik nemen in het natuurbad dat slechts 4 kilometer van onze boerderij ligt. Het bad is ook uitermate geschikt voor kleine kinderen. Wie liever overdekt verkoeling zoekt, kan terecht in een overdekt zwembad.

Overdekt Zwembad [4 km]
Vissen: Mogelijkheden in div. meren of riviertjes.

Kanovaren [35 k.m.]: met trajecten van 6 t/m 40 k.m.

Sport

Paardrijden [4 km] in de bossen, je kunt zelf kiezen hoelang je wilt rijden, je kunt ook kiezen voor een koetsje, dit is leuk met kleine kinderen. baladeachevalcroixcolas.com

Midgetgolfbaan [4 km]
Golfbanen [35 km]: met 18 hole’s.

Ontspanning

Wandelroutes: veel uitgezette wandelroutes in bosrijke omgeving.
Fietsroutes: om de fiets eens goed uit te testen.
Autoroutes: mooie thema routes van 60 tot 180 km lang, de kaarten zijn aanwezig.
Grotten: spannende grot bezoeken in de omgeving.
Rommelmarkten/Brocante’s: van April t/m Oktober zijn er ieder weekeinde wel 2 a 3 markten.
Oude Kerken, Kastelen en Musea zijn er in overvloed.
Restaurantjes/Terrasjes zijn er voldoende.

Steden Trips

Een bezoek aan de steden Charleville- Mezieres, Reims, Sedan, Laon of Chimay zijn zeker de moeite waard,of een dagje Parijs (180 km). Bekijk de omgeving pagina voor meer informatie over deze steden.

Omdat het teveel is om op te noemen ligt erin de boerderij een map met alle informatie uit de weide omgeving ook zijn er voldoende land- /route kaarten.

Vergeet niet te genieten van de mooie natuur en de oorverdovende STILTE!

Nog wat foto’s van de omgeving

Enthousiast over de Franse Ardennen en Brognon? Controleer of het vakantiehuis beschikbaar is in uw vakantie en reserveer.