Wie zijn wij

Wie wij zijn? Veronika Schillings uit het Duitse Düsseldorf en Marcel Berendsen uit Apeldoorn. Wij hadden een kleine lijst met wensen toen wij op zoek gingen naar een woning buiten onze landsgrenzen. Een van de belangrijkste was dat de woning op rijdbare afstand van onze beide woonplaatsen lag zodat vrienden en familie ons eenvoudig konden bezoeken. Onze hoeve in Brognon voldoet aan die wens.

De grens met België ligt maar 7 kilometer noordelijk, maar we wonen in de ziel van Frankrijk, op het platteland van de Franse Ardennen. Toch ligt Apeldoorn op maar 4 uur rijden en Düsseldorf op zelfs maar 3.

Familie en vrienden ‘beschuldigen’ ons bij tijd en wijle dat wij als god in Frankrijk leven. Voor een deel klopt dat ook wel als wij bijvoorbeeld ‘s avonds genieten van een ondergaande zon, afkoeling zoeken in ons zwembad of gezellig eten onder de schaduwrijke walnotenbomen. Maar we moeten ook regelmatig de handen uit de mouwen steken omdat het landgoed van ruim 40 duizend vierkante meter onderhoud vergt en de boerderij nog veel renovatie behoeft. De ene dag snoeien wij bomen of racen met de tractor over het gras dat dringend  gemaaid moet worden. De andere dag nemen wij deuren en kozijnen onderhanden.

Tussendoor concentreren wij ons op onze eigenlijke beroepen. Veronika heeft drie gastronomiebedrijven in Düsseldorf én verzorgt veel catering op locatie, Marcel schrijft (journalistieke) teksten voor diverse media in Nederland.

En uiteraard stellen wij alles in het werk om de gasten die ons appartement huren een aangenaam en liefst onvergetelijk verblijf te geven.

Reacties zijn gesloten.